domingo, 5 de abril de 2015

POLÍTICS

POLÍTICS

L'home és un animal racional, els polítics són hòmens, aleshores els polítics són "animals racionals". És una clara evidència que els representants polítics a València no han gestionat bé els nostres diners, d'això hi ha mil i una proves empíriques. Aleshores caben dues posibilitats: O bé els nostres representants polítics de València no han fet un bon ús de la raó o bé no són humans. Si els nostres representants polítics no han fet un bon ús de la raó és perquè no hi ha hagut voluntat política d'emprar-la. En cas contrari, si els nostres representants no són hòmens, aleshores no se'ls pot exigir cap dosi de racionalitat. Són els nostres representants polítics éssers d'un ultramón? Pot ser són extraterrestres? Si aquest fos el cas, aleshores entendria perquè no senten empatia per la resta dels mortals. De totes maneres, els humans som també animals de costums motiu pel qual cap la posibilitat que ens acostumem a fer el mal dels altres.

1 comentario:

Nelo dijo...

Els nostres polítics han fet les racions i les porcions tan a conveniència com els han permés la raó i les matemàtiques dels favors. I no cal que els busques l’empatia. Responen clarament a les demandes dels ciutadans que els han votat. Especialment a les d’aquells que els voten, no pel programa, sinó perquè no poden suportar que el veí pense diferent. Hi ha gent que, més que votar un partit o una ideologia, vota en contra d’un col·lectiu concret. Massa vegades, en contra del col·lectiu al qual pertany. És la síndrome d’Estocolm. I sí, des d’ací, igual que tu, amic Sergi, denuncie el segrest identitari dels valencians: un procés d’uniformització mental amb el seminfotisme per bandera.

IMPORTÀNCIA DEL DIÀLEG

La Filosofia mai ens ofereix solucions immediates ni irrevocables. Potser per aquest motiu, molts prefereixen altres camins que siguen m...