domingo, 5 de abril de 2015

TRAGÈDIA QUE S'IGNORA

Avui mateix, un ciutadà africà publicava a Twitter el següent missatge: "El món sencer es mobilitzà per Charlie Hebdo i mostrà la seua solidaritat per les víctimes de Germanwings, les vides a Àfrica també haurien d'importar". El text d'aquell ciutadà anava acompanyat de dues imatges impactants de la massacre ocorreguda a la universitat de Garissa (Kenia). El resultat: 147 morts. Per què ha tingut tan poca repercussió mediàtica aquesta notícia? Per casualitat, existeixen ciutadans de primera i segona? Ja ho deia Plató, en definitiva, som uns presoners, cavernícoles encadenats que observem ombres de l'autèntica realitat. Quan la informació arriba d'Àfrica se li atorga un tracte molt distint. Mentrestant, els mitjans ens bombardegen amb processons de Setmana Santa. Si Jesucrist alçara el cap, de segur, que no combregaria amb aquesta falsa misericòrdia. És aquesta la manera adient de promoure la solidaritat entre persones? Comptat i debatut, si no reflexionem una mica, ens quedem amb la primitiva imatge que Àfrica és un continent on solament hi ha safaris; un lloc idoni per matar elefants. M'avergonyisc, una vegada més, de pertànyer a l'espècie humana, som tan desiguals i tan manipuladors.

1 comentario:

Nelo dijo...

El món occidental no té un melic com el de “la resta del planeta”, té un cràter com el golf de Mèxic. O més gran, com la mar Mediterrània. El bressol de la civilització està endiosat des que domina “el món conegut”, i d’això ja fa molts anys com perquè mostre humanitat amb les colònies, les províncies o les barriades tercermundistes que ha expoliat amb tanta alegria com impunitat. Irònicament, com bé comentes, és d’allà lluny d’on ve la llum. És una mà, estrangera i primària, la que clama per la liberté, l’egalité i la fraternité.

I pel que fa a tu, filòsof, no sigues tan dur amb la pobra raça humana. En realitat, som més manipulables que manipuladors, si més no, numèricament. I això vol dir que som corregibles, encaminables, si vols. La filosofia impregna la xarxa amb les teues paraules. Això ja és una pedreta.

IMPORTÀNCIA DEL DIÀLEG

La Filosofia mai ens ofereix solucions immediates ni irrevocables. Potser per aquest motiu, molts prefereixen altres camins que siguen m...